Instant áfonyapor
Termékeink egyedi technológiára épülő vákuumszárítással készülnek. A 100%-ban gyümölcsöt tartalmazó készítmény oldható szárazanyag tartalma háromszor magasabb, mint egy jó minőségű lekváré. A speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti ízek, zamatok, aromák, az illat- és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában. Termékeink tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készülnek. Összetétel: Felhasználási javaslat:
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Egységár: | 20.000,00 Ft/kg |
Várható csomagfeladás: | 2024. november 26. |
Leírás és Paraméterek
Mit tudunk az Áfonyáról (Vaccinium myrtillus)?
Szakirodalmi adatok alapján az Áfonya az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedően magas a kálium tartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Ezen kívül tartalmaz különféle gyümölcs savakat (pl.almasav, citromsav), cukrot, pektint, flavonoid- és iridoid vegyületeket, termése pedig antociánokat (legfontosabb a mirtillin), C-, B1 vitamint valamint az A-vitamin provitaminját, niacint.
Ezen összetevőinek köszönheti az áfonya az összehúzó (adstringens), az antibakteriális, az antioxidáns és a vizelethajtó hatást. Vérkeringési zavarokban, így az artériákkal és a vénákkal kapcsolatos rendellenességekben, a mikroszkopikus vérzékenység esetén, visszértágulatoknál a benne levő mirtillin javítja a vénák és az artériák falának rugalmasságát, legalábbis hozzájárul ennek fenntartásához, csökkenti a hajszálerek törékenységét. A bőrbetegségek, különféle kiütések a máj működésével függhetnek össze, az pedig azzal, amit fogyasztunk, illetve a vér állapotával. Az áfonya jó vértisztító, azért gyógyítólag hat az ekcéma, kiütés, pikkelysömör stb. kellemetlen betegségekben. A látószervünk különféle betegségeinél ( szürkületi vakság, szürke hályog, zöld hályog, cukorbajból eredõ látási zavarok, stb) is eredményesen használható.
A növényi fenolok és különösen az étrendi flavonoidok iránt egyre inkább fokozódik az érdeklődés, ami elsősorban az egészségünk fenntartásában feltételezett funkcionális szerepüknek köszönhető.
TÁPÉRTÉK | 100g |
Energia | 1 424 kj / 340 kcal |
zsír | 0 g |
— ebből telített | 0 g |
szénhidrát | 70 g |
— cukrok | 32 g |
fehérje | 2,2 g |
só | 0,6 g |