Feketeerdő krémes

Hozzávalók a csokis lapjoz:
- 1 tojássárgája
- 100g teljes kiőrlésű liszt
- 1 adag csokis fehérje
- 1 kk. kakaópor
- stevia/ egyéb édesítő
- 1 kk sütőpor
- annyi víz, hogy sűrű palacsintatésztát kapj
A masszát serpenyőben vastag palacsintaként enyhén olajozott serpenyőben készre sütjük.
Hozzávalók a meggykrémhez:
- 250g meggy
- étkezési keményítő
- stevia/ egyéb édesítő
- citromhéj
- fahéj
A meggyet 2 dl vízzel feltesszük főni, majd 1 púpos ek. vízben elkevert keményítővel összeforraljuk.
Hozzávalók a vaníliás laphoz:
- 1 tojássárgája
- 100g tk. liszt
- 1 adag vaníliás fehérje
- stevia/ egyéb édesítő
- 1 kk sütőpor
- víz
Az előző laphoz hasonlóan kisütjük.
Hozzávalók a vaníliakrém:
- 1 vaníliás puding
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- stevia/ egyéb édesítő
- 2 tojásfehérje
A pudingot teljesen rendeltetésszerűen megfőzzük a vizes tejben, majd még forrón hozzákeverjük a 2 fehérjéből vert habot.
Összeállítás:
Vízszintesen vágd ketté a lapokat. Végy egy tetőszeles, nagy méretű lezárható műanyag edényt. Az alját béleld ki a csokis lappal. Öntsd rá a meggykrémet (melegen), fedd be a vaníliás lapokkal, majd öntsd rá a meleg vaníliakrémet. Egy estét pihentesd hűtőben. Ha szeletelhetővé dermedt lehet tálalni (akinek belefér) diétás tejszínnel és diabetikus csokival.
blog comments powered by Disqus