Termékek Menü

Feketeerdő krémes

Hozzávalók a csokis lapjoz:

  • 1 tojássárgája
  • 100g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 adag csokis fehérje
  • 1 kk. kakaópor
  • stevia/ egyéb édesítő
  • 1 kk sütőpor
  • annyi víz, hogy sűrű palacsintatésztát kapj 

A masszát serpenyőben vastag palacsintaként enyhén olajozott serpenyőben készre sütjük.

Hozzávalók a meggykrémhez:

  • 250g meggy
  • étkezési keményítő
  • stevia/ egyéb édesítő
  • citromhéj
  • fahéj

A meggyet 2 dl vízzel feltesszük főni, majd 1 púpos ek. vízben elkevert keményítővel összeforraljuk.

Hozzávalók a vaníliás laphoz:

  • 1 tojássárgája
  • 100g tk. liszt
  • 1 adag vaníliás fehérje
  • stevia/ egyéb édesítő
  • 1 kk sütőpor
  • víz

Az előző laphoz hasonlóan kisütjük.

Hozzávalók a vaníliakrém:

  • 1 vaníliás puding
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • stevia/ egyéb édesítő
  • 2 tojásfehérje

A pudingot teljesen rendeltetésszerűen megfőzzük a vizes tejben, majd még forrón hozzákeverjük a 2 fehérjéből vert habot.

Összeállítás:

Vízszintesen vágd ketté a lapokat. Végy egy tetőszeles, nagy méretű lezárható műanyag edényt. Az alját béleld ki a csokis lappal. Öntsd rá a meggykrémet (melegen), fedd be a vaníliás lapokkal, majd öntsd rá a meleg vaníliakrémet. Egy estét pihentesd hűtőben. Ha szeletelhetővé dermedt lehet tálalni (akinek belefér) diétás tejszínnel és diabetikus csokival.

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek
blog comments powered by Disqus