Caveman - Tojásfehérje por - 1 kg
A tojásfehérje kiemelkedő fehérje- és aminosav-forrás a testépítők számára, amely tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van, ám nem tudja előállítani. A tojásfehérje a 80-as, 90-es évekig szinte egyeduralkodó volt a proteinkoncentrátumok piacán. Uralkodását a 90-es években berobbanó tejsavó-fehérje törte meg, amely olcsóbb és jobban emészthető alternatívát jelentett a sportolók számára. Azonban a tudományos kutatások rávilágítottak arra, hogy a tejsavó-fehérjéknek is vannak hiányosságaik, amelyeket más forrásokból (kazein, tojás- és szójafehérje) lehet orvosolni. Kiszerelés: 1kg-os csomagolásban |
|
Átlagos értékelés: | (2) |
Egységár: | 12.000,00 Ft/kg |
Várható csomagfeladás: | 2024. november 26. |
Leírás és Paraméterek
A tojásfehérje előnyei
A tojásfehérje az egyik legmagasabb biológiai értékkel rendelkező, kiemelkedő élettani hatással bíró fehérjeforrás. Kiegyensúlyozott aminosav-tartalma, könnyű emészthetősége, laktózmentessége, illetve kimagasló alanin, arginin, metionin és glycin tartalma méltán tette a tojásfehérjét a proteinforrások legnépszerűbb alternatívájának.
Felszívódása közepesen gyors, nagyjából a tejsavó és a kazein felszívódása közé tehető, tehát a fehérjeszintézis fokozásában és a katabolizmus gátlásában is a kettő között helyezkedik el.
A tojásfehérje jelentősége leginkább abban áll tehát, hogy kiemelkedően magas az aminosav-tartalma, optimális az izomtömeg növekedés elősegítéséhez, ugyanakkor azok is fogyaszthatják, akik allergiásak a tejfehérjére, valamint, akik érzékenyek a laktózra és így nem tudnak tejsavót, kazeint vagy ezek keverékét tartalmazó fehérjekészítményt fogyasztani.
Miért jobb mint a nyers tojás?
A tojásfehérje-koncentrátum – szemben a tyúk tojta tojással – abban nyújt többet, hogy lényegesen kevesebb zsírt tartalmaz, mint a nyers tojás, hiszen a zsiradék jó része a tojássárgájában koncentrálódik. A leválasztással pedig egy alacsony zsírtartalmú fehérjét nyerünk. A probléma azonban, hogy ez jóval kevesebb fehérjét tartalmaz, mintha az egész tojás fehérjéjét lehetne felhasználni. A tojásfehérje-koncentrátumok viszont a tojás mindkét részének (sárgája és fehérje) fehérjéjét biztosítják, amelynek biológiai értéke így magasabb, ugyanis a tojássárgájában élettanilag alapvetően jobb fehérje található.
Mikor fogyasszuk?
Alkalmazását tekintve célszerű inkább a nappali, illetve kora-délutáni órákat választani, kiegyensúlyozott aminosav-profilja miatt. Így segíti az izomtömeg-növelést, és gátolja annak csökkenését (katabolizmust). Edzés után is fogyasztható, de akkor érdemesebb a tejsavó-koncentrátumokat alkalmazni.
Diétás időszak végén, víztelenítés ideje alatt viszont nem javasolt fogyasztani, mivel magas nátriumtartalma fokozza a vízvisszatartást, ami a forma gyengülését eredményezheti!
TÁPÉRTÉK | 100g |
Energia | 1 478 kj / 353 kcal |
zsír | 0,2 g |
— telített zsírsavak | 0 g |
szénhidrát | 7,8 g |
— cukrok | 4 g |
fehérje | 80 g |
só | 3,8 g |
AMINOSAV PROFIL | Fehérje / Aminosav % |
Alanin | 6,1 |
Arginin | 5,8 |
Aspartic sav | 10,1 |
L-Glutamin | 12,9 |
Cisztein | 2,7 |
Glycin | 3,4 |
Histidin | 2,3 |
Isoleucin | 5,3 |
Leucin | 8,4 |
Lysin | 6,3 |
Methionin | 3,7 |
Phenylalanin | 5,8 |
Prolin | 3,8 |
Serin | 6,8 |
Threonin | 4,5 |
Tryptophan | 1,6 |
Tyrosin | 3,9 |
Valin | 6,8 |